A Kőröspack Kft. iparjog projektje

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.3-15-2016-00039
Kedvezményezett neve: Kőröspack Kft.
Projekt címe: A Kőröspack Kft. iparjog projektje

Támogatás összege: 3 746 200 Ft     

Támogatás mértéke: 100%

 

Projekt leírása: A projekt során egy új hazai iparjogvédelmi - használati mintaoltalmi – bejelentést kívántunk megtenni „Berendezés mindkét végén nyitott fólia tömlővel végzett csomagolásra”.

Ezzel az eljárással egy egységcsomagnál kevesebb csomagolóanyag használata is elegendő, a csomagolóanyagban nincsenek átfedések, így csökkentve a csomagolási, valamint energia-költségeken. A berendezés használata során nem keletkezik hulladék anyag, ezzel is hozzájárulva a teljes csomagolási költségek 15%-ának megtakarításához, valamint a környezetterhelés káros hatásainak csökkentéséhez.

A projektünk másik része a magyar P1300700 szabadalmi bejelentésen alapuló nemzetközi PCT HU2014/000117 számú bejelentésünk nemzeti európai fázisának elindítása. A PCT újdonságvizsgálat az 5. igénypontra kimondta, hogy új és feltalálói tevékenységen alapul, így ezt Európai szabadalommal levédettük.

Az új magyar használati mintaoltalmi bejelentésünk a fenti, P1300700 számú "Berendezés rakományok burkolására szolgáló fólia mennyiségek mérésére, eljárás fólia mennyiségének mérésére, a mennyiség szabályozására" című bejelentésünkben leírt eljárás alapján jön létre, a mindkét végén nyitott fólia tömlővel végzett csomagolásra alkalmas berendezésre építhető lesz a fólia mennyiségének mérésére és szabályozására alkalmas berendezés. A kettő együtt még innovatívabb és költséghatékonyabb alkalmazási technológiát tesz lehetővé a felhasználók számára.

Projekt befejezése: 2018.05.31.

Request

1